Hoe meer mensen natuur onderdeel maken van hun dagelijks leven, hoe gezonder de samenleving en hoe belangrijker een groene leefomgeving is.


Webdesign by

In een dankbaar hart zal het altijd zomer zijn

  Sociaal Cultureel Welzijn

Emmen

Welzijn en Gezond

Welzijn en Gezond

De Cluft >>>

De Cluft dankbrief >>>

>>> pimvanlommel.

GezondZijn Nieuws Vit met ABCD Water Suiker Zout Geheugen Mindfulness Meditatie Denken Hier en Nu Bloeddruk Hygiene Gezonder leven Contact

Dag, bijzonder mens...Dag, bijzonder mens...'Water geneest, medicijnen doden'

U bent niet ziek - U heeft dorst
BEHANDEL DORST NIET MET MEDICIJNEN!

EEN NIEUWE MEDISCHE ONTDEKKING

De eenvoudige waarheid is dat uitdroging ziekte kan veroorzaken.
Steeds meer mensen beseffen dat water goed is voor het lichaam.
Men weet echter niet hoe ESSENTIEEL water is voor het welzijn van een mens.
Men weet niet wat er in het lichaam gebeurt als dit niet dagelijks
zijn benodigde hoeveelheid ontvangt.

Zes tot acht 250 cc-glazen water is het absolute minimum. WATER IS VOEDING.

LET WEL:
HET LICHAAM IS GEEN BENZINETANK
DIE U IN ÉÉN KEER VOL GOOIT!

Water drinken doe je verspreid over de dag,
het lichaam verbruikt water gedurende de hele dag.Het probleem van suiker


Laten we bij het begin beginnen: waarom zit suiker tegenwoordig zo in het verdomhoekje? Kort gezegd: het heeft veel nadelen, en geen voordelen. Geraffineerde kristalsuiker bevat eigenlijk geen vitamines en mineralen, en levert daar mee geen enkele nuttige bijdrage aan het functioneren van je lichaam.

Daarentegen creëert het wel veel problemen. Suiker veroorzaakt grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Je krijgt daardoor snel na een maaltijd weer trek, waardoor je op een dag te veel eet. Op de lange termijn is overgewicht het gevolg.

Ook verschillende andere problemen zijn deels te wijten aan een te hoge suikerinname. Hart- en vaatziekten, bijvoorbeeld, en bepaalde ouderdomsziekten zoals Alzheimer. Suiker verhoogt verder je behoefte aan bepaalde vitamines en mineralen, waardoor je meer kans loopt op tekortenMinder suiker

Suiker is lekker zoet, en daardoor eet je er al gauw te veel van. Ook voegen veel fabrikanten suiker toe aan levensmiddelen omdat het goedkoop is en een lekkere smaak geeft. Voor je het weet krijg je dagelijks onbewust te veel suiker binnen en dat is niet goed voor je gezondheid.


Hoeveel suiker zit er in...

Wil je precies weten hoeveel suiker er in een bepaald product zit? Bekijk de onderstaande artikelen met bijbehorende suikerlijsten!  >>>


Suiker, het witte vergif
Suiker wordt wel eens de witte dood genoemd, een titel die suiker voor 100% verdient.
Het is het sleutelwoord voor veel degeneratieve ziekten.
Om onze gezondheid een boost te geven moeten we stoppen met gebruiken van suiker.

De meeste van ons weten wel dat suiker niet gezond is, maar de meerderheid van de bevolking heeft geen idee welke verwoestende invloeden suiker heeft op onze gezondheid. De consumptie van suiker is de laatste jaren enorm gestegen.  De gemiddelde Nederlander gebruikte  meer 50 kilo suiker per jaar!  Ruim 32 kilo (= 85%) zit verstopt in onze voedingsmiddelen; 16 kilo suiker scheppen we zelf op.

Suiker is puur vergif voor ons lichaam!


Suiker is vergif!


Ooit waren onze lichamen op zoek naar suiker, om onze verbranding op gang te houden. We aten planten en fruit, zodat we suikers uit deze voedingsmiddelen haalden. Onze spijsverteringssystemen ontwikkelden zich zódanig, dat de suikers uit ons voedsel werden gehaald, NA de spijsvertering, uit onze darmen.

Dit wil zeggen dat suiker vanuit onze darmen naar onze spieren wordt getransporteerd. Maar wat gebeurt er tegenwoordig..? We zijn in staat gebleken om industrieel suikers te produceren uit allerlei planten, fruit, maar ook synthetisch maken we suikers. Door de inname van die -vaak geraffineerde- suiker, DIRECT in de mond, komt feitelijk een volstrekt omgekeerde ‘route’ op gang.

En natuurlijk vinden we suiker ‘lekker’.. Want in ons systeem zit opgesloten hoeveel ‘werk’ we altijd moesten doen, inclusief de spijsvertering, om aan suikers te komen. Hard werken dus..!

Maar tegenwoordig ligt suiker in bijna elk voedingsproduct op ons te wachten; suiker vliegt eigenlijk als gebraden kippen onze monden in. Vooral suikerhoudende dranken, zoals inderdaad Coca Cola, zijn één grote bijdrage aan het aantal diabetes-gevallen in de wereld.

Onze spijsvertering komt door al deze suiker volledig in een verkeerde stroomversnelling terecht. En dat is nog niet alles. De suiker die we met z’n allen in staat zijn te produceren, is een industrieel product. Dat wil zeggen, dat vooral de geraffineerde suikers bijzonder zwaar zijn voor onze lichamen. De riet- en bietsuikermoleculen zijn ‘stevige jongens’, die zich door onze spijsverteringssystemen niet zo eenvoudig laten verwerken..

Kortom, suiker is niet het simpele product dat ons altijd is voorgehouden. Lees over een product dat je feitelijk in zijn pure vorm, zoveel mogelijk zou dienen te mijden..!

Magnesium, we kunnen niet zonder

Als jonge jongen genoot ik van het verbranden van een stukje magnesiumlint, want dit gaf een heel mooi fel licht. Ik had natuurlijk geen flauw idee dat dit mineraal van onschatbare waarde is voor ons lichaam en dat we niet zonder kunnen.

Het mineraal magnesium is voor het eerst gevonden vlak bij de oud-Griekse stad Magnesia. Al in de oudheid werd het toegepast als laxeermiddel. Het speelt een belangrijke rol in onze gezondheid. Zo zorgt het voor energie, is het betrokken bij de bouw van botten en tanden, is het essentieel voor de zenuwgeleiding en maakt het mogelijk dat spieren kunnen ontspannen, terwijl de tegenpool calcium er juist voor zorgt dat de spieren samentrekken. Bovendien maakt calcium bot hard en stevig, terwijl magnesium het wat soepeler maakt, waardoor de kans op een botbreuk afneemt.

Wat doet magnesium?

Magnesium is een bouwsteen voor DNA en RNA (dat de genetische informatie van het DNA overbrengt op de cel) en werkt bloeddrukverlagend, omdat het de bloedvaten ontspant, zodat het hart tegen een lagere druk in hoeft te pompen.1 Het mineraal is stressverlagend, omdat het zorgt dat u beter met stress kunt omgaan. Ook zou het een gunstig effect hebben op depressie en op het geheugen. Verder is het betrokken bij honderden lichaamsprocessen.
Om al deze fantastische functies te kunnen waarmaken, moet de hoeveelheid magnesium in ons lichaam binnen bepaalde grenzen schommelen en mag het niet teveel of te weinig zijn. De dagelijkse hoeveelheid bedraagt voor volwassen vrouwen ongeveer 250-300 mg per dag en voor mannen 300-350 mg. Als u gezond eet (zoals groene bladgroenten, noten, volkorengranen en bonen) mag u verwachten dat u voldoende binnenkrijgt. Af en toe een kleine hoeveelheid pure chocola is ook een aanrader.
Later meer >>>

Herken een tekort

Wanneer u niet een klein beetje, maar duidelijk veel te weinig magnesium hebt, kunt u last krijgen van bevende handen, spierzwakte, coördinatiestoornissen, hartritmestoornissen en apathie.2 Daarnaast kunnen verschillende ziekten zich voordoen, zoals fibromyalgie, botontkalking, angst, paniekaanvallen, depressie, migraine, oogaandoeningen, diabetes, hoge bloeddruk, COPD, chronisch vermoeidheidssyndroom en dikke darmkanker. Oorzaken van het magnesiumtekort zijn bijvoorbeeld te weinig inname via de voeding, maar ook stress. Ook medicijnen kunnen tekorten veroorzaken, zoals antibiotica en diuretica (‘plastabletten’).

Magnesium en medicijngebruik

Langdurig gebruik van maagzuurremmers (maagbeschermers) van het type protonpompremmers (protonpomp ligt in de maagwand en pompt maagzuur in de maag en maagbeschermers remmen dat weer) kan voor ernstige tekorten van magnesium zorgen, zoals een publicatie in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde laat zien voor het middel omeprazol: een patiënt met tetanie (aanvallen van spierkrampen) en ademhalingsproblemen werd op de intensive care opgenomen.3 De klachten waren het gevolg van een ernstig tekort aan magnesium. Zelf gebruik ik ook al lang omeprazol en bloedprikken leverde een prachtige magnesiumwaarde binnen de norm op. Het is zeker zinvol dat mensen die ook langdurig zo’n soort maagzuurremmer gebruiken, hun bloed laten controleren op magnesium.

Teveel magnesium

Veel magnesium kan voor zeer ernstige ziektebeelden zorgen, zelfs met fatale afloop.4 Een 53-jarige Amerikaanse vrouw werd vanwege een ernstig longlijden opgenomen en was bekend met chronische obstipatie die regelmatig behandeld werd met magnesiumbevattende laxeermiddelen. Bij opname steeg haar bloedwaarde door de laxeermiddelen tot extreem hoge magnesiumwaarden, en ondanks intensieve therapie overleed de vrouw.

Meten is weten

Omdat magnesiumgebruik altijd als veilig wordt beschouwd, wordt niet gauw aan bloedprikken gedacht, want het is immers veilig. Maar dat is niet zo. Hierdoor kunnen er soms ongelukken of nog erger gebeuren, zoals zojuist beschreven. Het is daarom van belang om niet alleen de veelzijdige werking van magnesium te beschrijven, maar ook de keerzijde. Zelfs artsen gaan er soms vanuit dat het niet gauw kan misgaan met magnesium. Zo kreeg een opgenomen patiënt een asytolie, waarbij de elektrische activiteit in het hart uitvalt en de pompfunctie niet meer mogelijk is. Een snelle reanimatie was levensreddend. De oorzaak was een klysma met een hoge dosis magnesiumsulfaat.
De les is dat de magnesiumwaarde veel vaker moet worden gecontroleerd, en er niet blind op kan worden vertrouwd dat het wel goed zit. Een inschatting is dat een deel van de bevolking een te laag magnesium heeft. Supplementen kunnen dat tekort aanvullen, maar dan moet u wel weten óf u aan de lage kant zit. Zonder kennis daarvan kunt u ook teveel supplementen gebruiken of sowieso teveel magnesium gebruiken omdat u uitgaat van de veronderstelling dat het toch wel veilig is. Maar zeker als u medische problemen heeft, zoals hartritmestoornissen, en u magnesiumsupplementen wilt gaan gebruiken, is het zinvol om eerst een arts te raadplegen en te laten onderzoeken wat uw magnesiumwaarde in het bloed is. En gebruikt u allang supplementen, dan is het zeker goed om een keer uw bloed te laten prikken.


Suikerverslaving is wereldwijd bij jong en oud de meest voorkomende kwaal. Je wordt suikerverslaafd door onwetendheid en misleidende reclame, vol onwaarheden. Het probleem is sociaal aanvaard én medisch miskend. Het is zelfs de grootste oorzaak van zwaarlijvigheid en suikerziekte type 2. Velen weten het niet, maar suikerverslaving richt een regelrechte ravage aan in je lichaam. Je organen raken uitgeput, je wordt humeurig, je bent onderhevig aan stemmingswisselingen, onverklaarbare moeheid, stress, futloosheid en depressies. Dit zijn slechts enkele gevolgen van suikerverslaving.

Suikerverslaving heeft echter niets te maken met te weinig wilskracht, maar alles met verslaafdheid na een bepaalde graad van consumptie. Je bent verslaafd als je lichaam en geest snakken naar suikershots. Vraag je dus niet langer af hoe het komt dat jij zo’n zwak karakter hebt en niet van koeken en chocola kunt afblijven. Suiker wordt door ondoordacht gebruik sterker dan je karakter!

Maar er is goed nieuws: als je begrijpt hoe je lichaam reageert op suiker, kun je je verslaving perfect zelf aanpakken. In Sterker dan suiker wordt een strategie beschreven om je weer suikervrij te maken, waardoor je stofwisseling en hormonen opnieuw hun fantastische werk zullen kunnen doen en jij zienderogen fit en energiek zult worden.


Veel levensmiddelen bevatten geraffineerde suiker.

Koekjes, snoep, chocolade, junkfood en frisdranken zijn grote verleiders. Veel mensen vinden het heel erg moeilijk om al dit lekkers te laten staan.  Dat kost een enorme strijd; maar zonder strijd geen overwinning! Het zal een weldaad voor uw lichaam zijn om het suikergebruik tot een minimum te beperken.   Ga eten zoals de natuur het bedoeld heeft. Snoepjes groeien niet aan de bomen.  Fruit wel. Fruit bevat ook suiker, maar dat is een natuurlijk suiker. Daar weet het lichaam wel raad mee.  Het vraagt een andere manier van denken, maar uiteindelijk krijgt u er veel voor terug. Ik wens je succes